| Lyssna

Hovstallet öppet varje vardag med sommarkafé och kvällskonserter

Föregående 1 2 Nästa

Sommartider på Hovstallet, från och med 23 juni med öppen innergård, kafé och kvällskonserter. Obs! Hästarna är på sommarbete största delen av sommaren. Foto: Charlotte Gawell.

Nu har Hovstallet öppnat portarna till innergården med kafé, guidade visningar och försäljning från Slottsboden, öppet måndag–fredag. I juli är det kvällskonserter på onsdagar med Försvarsmusiken, och kvällsvisningar i samband med konserten.

Du kanske har sett hästekipagen med de vackra vagnarna åka genom stan? Eller på tv i samband med de kungliga bröllopen? Vagnarna finns på H.M. Konungens hovstall, som ansvarar för Kungafamiljens transporter.

Guidade visningar

Guidade visningar av stall, selkammaren och vagnhall med paradvagnarna vardagar, se datum och tider här. Hästarna är på sommarbete till den 11 augusti men 1 juli–4 juli  finns några av våra hästar på plats.

» Köp entrébiljetter onlinelänk till annan webbplats

» Köp kombibiljett Kungliga slottet – Rosendals slott – Hovstallet onlinelänk till annan webbplats

Sommarkafé och kvällskonserter

Kafé på innergården med försäljning från Slottsboden, med följande öppettider: 23–27 juni kl. 12.30–15.00, 30 juni–15 augusti måndag–fredag kl. 11.30–16.00. Försvarsmusikenlänk till annan webbplats ger konsert onsdagar i juli kl. 18.00. I samband med konserterna har kaféet öppet. Guidade visningar ges även varje konsertkväll kl. 17.00 och 19.00. Biljetter till visningar köpes i kaféet.

Extra konsert

Tis 15 juli kl.14.30-ca15.30 gästas Hovstallets innergård av Stadt jugend music Zürichlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, Schweiz för en konsert. Fri entré

Besök Hovstallet

Entré

Hovstallet på webbplatsen


Upptäck även Hovstallet på webbplatsen. Här möter du till exempel Hovstallets alla hästar, ser ett urval paradvagnar och filmer om Hovstallets arbete. Se vänstermenyn.