Engagemang

Prinsessan besöker en barnklinik vid Linköpings universitetssjukhus. Foto: Stefan Jerrevång/Scanpix

Prinsessan besöker en barnklinik vid Linköpings universitetssjukhus. Foto: Stefan Jerrevång/Scanpix

Prinsessan Madeleine deltar tillsammans med övriga Kungafamiljen i firandet av Sveriges Nationaldag, Konungens och Kronprinsessans födelsedagar, Nobelfestligheterna, representationsmiddagar och statsbesök.

Hälsingland och Gästrikland


Vid sidan av sitt arbete på World Childhood Foundation har Prinsessan ett antal officiella uppdrag, ofta med anknytning till Hälsingland och Gästrikland, Prinsessans hertigdömen. 

Sommaren 2009 besökte Prinsessan ett antal fäbodar i Gävleborgs län tillsammans med Kronprinsessan. Prinsessan är också hedersmedlem i Gävleborgs fäbodförening.

Konstintresse


Tillsammans med Kronprinsessan invigde hon 2008 en utställning om Sigvard Bernadotte på Sofiero slott. 2009 delade Prinsessan ut Prins Eugens kulturpris till sångerskorna Ane Brun och Sofia Karlsson.

Hon är även hedersledamot i Nationalmusei Vänner.

MinStoraDag


Stiftelsen MinStoraDag, som uppfyller svårt sjuka barns önskningar, är ett av Prinsessan Madeleines stora engagemang. I egenskap av stiftelsens beskyddarinna har hon gjort besök vid Huddinge Sjukhus, Uppsala Akademiska Sjukhus, Linköpings Universitetssjukhus, Lunds Universitetssjukhus samt Umeå Universitetssjukhus.

Prinsessan deltar även i andra evenemang som MinStoraDag arrangerar.

Socialt engagemang


Prinsessan Madeleine är intresserad av sociala frågor. Hon har vid flera tillfällen besökt S:ta Clara församling i Stockholm, som arbetar med människor i hemlöshet.  I november 2009 närvarade hon vid en välgörenhetskonsert, anordnad av Gula Änglarna, till förmån för de hemlösa.

2009 besökte Prinsessan utställningen "Trafficking" på Etnografiska museet tillsammans med Drottningen. I november 2009 närvarade hon vid Hasselakollektivets 40-årsjubileum.

World Childhood Foundation


Prinsessan arbetar som projekthandläggare på World Childhood Foundation och deltar i en mängd olika engagemang för Childhood, både i Sverige och utomlands.

Fashion Week


Prinsessan Madeleine var 2008 beskyddare för Fashion Week by Berns. I maj 2009 närvarade Prinsessan vid invigningen av en italiensk modeutställning på Hallwylska museet.
Upptäck mer
Läs om stiftelsen Min stora daglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster