Prins Carl Philip vid Bocuse d'Or

Föregående 1 2 3 Nästa

Prins Carl Philip tillsammans med bland andra landsbygdsminister Eskil Erlandsson, Sveriges representant i Bocuse d'Or Adam Dahlberg och hans team samt handelsminister Ewa Björling. Foto: Stella Pictures

Tisdagen den 29 och onsdagen den 30 januari besökte Prins Carl Philip tävlingen Bocuse d'Or – VM för kockar i Lyon i Frankrike.
På tisdagen inledde Prinsen sitt besök i Lyon med att ta plats på läktaren och heja fram Sveriges tävlande Adam Dahlberg. Adam kvalificerade sig till Bocuse d'Or i mars 2012 vid EM i Bryssel, där han kom tvåa efter Norge.

Under eftermiddagen besökte Prinsen Sveriges monter "Bocuse d'Or Europe 2014".

På onsdagsförmiddagen fick Prinsen, tillsammans med bland andra handelsminister Ewa Björling, landsbygdsminister Eskil Erlandsson, Sveriges ambassadör i Paris Gunnar Lund samt medlemmar ur Bocuse d'Or akademien och Gastronomi Sverige, en visning av Les Halles de Lyon. Etienne Boissy, som driver en ostbutik i hallarna, visade runt.

På eftermiddagen närvarade Prinsen vid prisutdelningen där Adam kom på 6:e plats.

Om Bocuse d'Or


Bocuse d'Or startade 1987 av stjärnkocken Paul Bocuse och har snabbt växt till en av världens främsta matlagningstävlingar. På 5 timmar och 35 minuter ska 24 kockar från hela världen utifrån givna råvaror laga en fiskrätt och en kötträtt från grunden.

Läs mer om Bocuse d'Orlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Läs mer om Gastronomi Sverigelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster