| Lyssna

Prins Carl Philip delade ut pris på White Guide-galan

Föregående 1 2 3 Nästa

Prins Carl Philip tillsammans med den peruanske kocken Gastón Acurio vid White Guide-galan. Foto: Robert Eklund/Stella Pictures

Måndagen den 4 mars delade Prins Carl Philip ut priset "White Guide Global Gastronomy Award" till den peruanske kocken Gastón Acurio vid White Guide-galan på Grand Hôtel i Stockholm.
För sjunde året i rad delar White Guide ut priset "White Guide Global Gastronomy Award". Utmärkelsen delas ut till en internationell kock eller annan gastronomisk personlighet som är aktiv, en förebild och inspirationskälla i den samtida gastronomin.

Årets vinnare, Gastón Acurio hyllas för sin framåtblickande lokala gastronomi och juryns motivering var:
"För att ha utvecklat en rik och framåtblickande lokal gastronomi — la Cocina Novoandina — som hämtar traditionella och nya råvaror från Stilla Havets djup, Andernas höjder och Amazonas djungler, med potential att lösa många av våra hälso- och försörjningsfrågor, samt för sitt stora engagemang i kockutbildning av fattiga ungdomar i Sydamerika".

Gastón Acurio öppnade 1994 restaurangen Astrid & Gastónlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster i Lima som i dag ligger på 35:e plats på "The World's 50 Best Restaurants".

Gastón Acurio driver i dag drygt ett 30-tal restauranger i Sydamerika, USA och Europa. Gastón Acurio driver även en kockskola, Pachacútec Culinary School, för fattiga peruanska ungdomar som därigenom får en chans till en framtid.

Läs mer om White Guidelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Läs mer om Gastón Acuriolänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster