Bröllopsmiddagen på Drottningholms slott

Brudparet anländer till Drottningholms slott. Foto: Jonas Ekströmer/Scanpix

Bröllopsmiddagen den 8 juni 2013 hölls på Drottningholms slott.
Gästerna anlände till Drottningholms slott med båt och middagen hölls ut mot Drottningholmsparken. Hedersgästerna satt vid honnörsbordet och övriga gäster kring runda bord.

Meny


Till förrätten serverades svenska delikatesser bestående av  Kalixlöjrom i strut med citron och pikant crème-fraiche, skagenemulsion med krispig kavring, senapssill i morotshölje,  matjesillsterrin, primörägg från Gotland med drottkaviarskum och liten Västerbottenostpaj.

Därefter serverades smörbakad laxöring med kokt vit sparris, stekt grön sparris, råmarinerad violett sparris, tomat- och schalottenlökskompottmed brynt smör, pepparrot, gräslöksolja och laxrom.

Sedan serverades helstekt kalvfilé från Holmbergs gård med Västervikssenapstäcke och astrakancidersås, morotsvariation och rostad miniblomkål från Nobis gårdar.

Till efterrätt serverades Pavlova med italiensk maräng, smultronsorbet och jordgubbsglass, vit choklad och färska smultron.

Vin


Aperitif: Graham Beck Blanc de Blancs Brut 2008

Förrätt: Svenska snapsar och öl eller Trimbach Riesling Vieilles Vignes 2009 Alsace

Fiskrätt: Pommery Grand Cru Millésimé 2005 Champagne

Kötträtt: Auxey-Duresses 1:er Cru 2010 LA Chapelle Dom. Lafouge

Efterrätt: Sattlerhof Beerenauslese 2010 Südsteiermark

Klicka vidare för att läsa mer om dukningenöppnas i nytt fönster och bordslinnetöppnas i nytt fönster under bröllopsmiddagen.