Representationsmiddag på Kungliga slottet

Torsdagen den 23 mars bjöd Kungaparet in till årets första representationsmiddag på Kungliga slottet.

Inbjudna är representanter från diplomatiska kåren, riksdag, regering, myndigheter, vetenskap, idrott, näringsliv, kultur samt personer som Kungafamiljen mött vid resor.

Gästerna togs emot och hälsades välkomna av Kungaparet, Kronprinsessparet och Prinsparet i Vita Havet. Middagen serverades i Karl XI:s galleri.

Gästerna välkomnas i Vita Havet. Foto: Kungahuset.se

Körsbärsblom, mandelblom och adiantum prydde bordet i Karl XI:s galleri. Foto: Kungahuset.se

Bordsplacering

Kungen förde statsrådet Åsa Regnér till bordet. På sin vänstra sida hade Kungen statsrådet Anna Johansson.

Drottningen fördes till bordet av talman Urban Ahlin och hade på sin högra sida statsrådet Gabriel Wikström.

Kronprinsessan fördes till bordet av statsrådet Gabriel Wikström och hade på sin högra sida statsrådet Peter Hultqvist.

Prins Daniel förde Dominikanska republikens ambassadör Marina Isabel Cáceres de Estévez till bordet. På sin vänstra sida hade Prins Daniel statsrådet Åsa Regnér.

Prins Carl Philip förde statsrådet Anna Johansson till bordet. På sin vänstra sida hade Prins Carl Philip statsrådet Karolina Skog.

Prinsessan Sofia fördes till bordet av statsrådet Ardalan Shekarabi och hade på sin högra sida talman Urban Ahlin.

Gästlistan finns att ladda ner här.PDF

Bordet i Karl XI:s galleri står redo. Foto: Kungahuset.se

MENY

Ugnsbakad svensk minirotselleri med rostad lökbuljong,
Operakällarens crème fraiche och 36 månaders lagrad parmesanost

Smörbakad Hjälmaregös med confiterad svartrot,
Kalixlöjrom samt fänkålsvelouté

Stekt Bresseduva med jordärtskocka,
bakad lök, picklade fläderkapris och krämig grönpepparsås

Citroncheesecake med sabayon,
maränger och gräddfilsglass

Glasservisen från Kosta, design Sigurd Persson, är en bröllopsgåva till Kungaparet 1976 från regering och riksdag. Foto: Kungahuset.se