Prins Carl Philip vid Årets Kock

Torsdagen den 5 februari deltog Prins Carl Philip i juryarbetet vid tävlingen Årets Kock och delade sedan ut pris till vinnaren av Årets Kock 2015, Thomas Sjögren.

De tävlande kockarna hade fem timmar på sig att först tillaga fem smårätter med fritt val av fisk och skaldjur från Nordsjön utanför Västkusten och Norska havet. Som rätt nummer två tillagades en huvudrätt på svenskt gårdslamm. Prinsen deltog i hedersjuryn som smakade båda rätterna.

Prinsen delade därefter ut Gastronomiska Akademiens medalj i guld till vinnare Thomas Sjögren från Swedish Tastelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster i Göteborg. På andra plats kom Daniel Engelau, från restaurangen Aveqia i Stockholm.

Årets Kock 2015 Thomas Sjögren. Foto: Kungahuset.se

Årets Kock 2015 Thomas Sjögren. Foto: Kungahuset.se

Om Årets kock

Årets Kock är det officiella svenska mästerskapet i professionell matlagning. Vinnaren får Gastronomiska Akademiens mejerimedalj i guld och erövrar titeln Årets Kock.

Tävlingen startade 1983 och arrangeras av svenska mejeriföretag i samverkan med Gastronomiska Akademien, Svenska Kockars Förening och Föreningen Årets Kock.

Läs mer om Årets Kocklänk till annan webbplats