| Lyssna

Representationsmiddag på Kungliga slottet

Näringsminister Annie Lööf. Foto: Karin Törnblom/IBL

Torsdagen den 15 mars bjöd Kungen in till årets andra representationsmiddag.
Inbjudna är representanter från diplomatiska kåren, riksdag, regering, län och myndigheter, svensk vetenskap, kultur, idrott och svenskt näringsliv. Gästerna hälsades välkommen av Kungen, Drottningen, Prinsessan Madeleine och Prins Daniel i Vita Havet. Middagen serverades i Karl XI:s galleri.

Kungen förde lärare Karin Hägglund till bordet. På sin vänstra sida hade Kungen statsrådet Hillevi Engström. Drottningen fördes till bordet av statsrådet Göran Hägglund och hade på sin högra sida statsrådet Peter Norman. Prinsessan Madeleine fördes till bordet av statsrådet Stefan Attefall. På sin andra sida hade Prinsessan Madeleine statsrådet Göran Hägglund. Prins Daniel förde statsrådet Annie Lööf till bordet. På sin vänstra sida hade Prins Daniel lärare Karin Hägglund.

Meny


Förrätten bestod av krämig sjöborresoppa med ostron, stekt spindelkrabba, grön sparris, plommontomat och örter.

Därefter serverades ugnsstekt piggvarsfilé med pepparrotstäcke, vitvinssmörsås, tryffelroyal med rostade macadamianötter och korngrynskompott med friterad jordärtskocka.

Efter det serverades stekt ankbröst med fyra sorters peppar, apelsinsky, ankkorv med gulbetsragu, potatis- och lökterrin samt apelsinchips.

Middagen avslutades med chokladvariation - glass på Manjarichoklad och bavaroise på Satillachoklad serveras med passionsfruktstryffel.

Gästlistan i sin helhet finns att ladda ner här.PDF