| Lyssna

Galamiddag för Estlands presidentpar på Kungliga slottet

Föregående 1 2 3 4 5 6 7 8 Nästa

Kungaparet och presidentparet i Vita havet innan middagen börjar. Foto: Claudio Bresciani/Scanpix

Kungaparet gav på tisdagskvällen den 18 januari middag på Kungliga slottet för Estlands president Toomas H. Ilves med maka Evelin Ilves, som avlägger ett tre dagar långt statsbesök i Sverige.
Kungafamiljen representerades i övrigt av Prins Carl Philip, Prinsessan Christina, fru Magnuson med make generalkonsul Tord Magnuson.

Kungaparet hälsade de ca 160 gästerna välkomna i Vita havet innan middagen intogs i Karl XI:s galleri. Blad gästerna deltog president Ilves officiella svit, representanter från diplomatiska kåren, riksdagen, regering, län och myndigheter samt representanter för svensk vetenskap, kultur och näringsliv.

Kungen förde fru Evelin Ilves till bordet. På sin vänstra sida hade Kungen förutvarande talman fru Birgitta Dahl.

Drottningen fördes till bordet av president Ilves. På sin högra sida hade Drottningen talman Per Westerberg.

Prins Carl Philip förde fru Marika Streimann till bordet, maka till Estlands ambassadör Alar Streimann. På sin vänstra sida hade Prins Carl Philip fru Evelin Ilves.

Prinsessan Christina, fru Magnuson, fördes till bordet av talman Per Westerberg. På sin högra sida hade Prinsessan Christina, fru Magnuson, Marko Mihkelson, estnisk riksdagsledamot.

President Ilves förde Drottningen till bordet och hade på sin vänstra sida psykiatriker Ylwa Westerberg.

Gästlistan finner ni härPDF

I sitt tal lyfte Kungen fram de starka historiska band som finns mellan Sverige och Estland, samt att det är 20 år sedan återvann sin självständighet och Sverige som första land öppnade en ambassad i Tallinn.

Meny


Menyn för kvällen bestod av bräckta pilgrimsmusslor, selleriremoulad, svart Perigod-tryffel och jungfrusallad.

Därefter serverades confit på torskfilé med mandeltäcke, brandade på torsk och krabba med champagnesmörsås. Efter det följde helstekt Bresseduva med rostade hasselnötter, duvsky med fikon och örtgalette.

Middagen avslutades med mandaringlass med passionsfruktmaräng och kokoskräm.