Ulriksdals slottskapell, interiör och exteriör Drottningholms slottskapell. Foto: Kungl. Hovstaterna/Alexis Daflos

Rosersbergs slottskapell

Slottskyrkorna

Till de Kungliga slotten hör kyrkor, kapell och kyrkorum, belägna i unika, historiska och natursköna miljöer. Kyrkorna är öppna för besök i samband med slottens öppettider eller församlingarnas program.

Bröllop och dop i kunglig miljö

Vid de kungliga slotten Drottningholm, Rosersberg, Strömsholm och Ulriksdal finns kyrkorum och slottskapell som kan bokas för dop- och vigselarrangemang.

I nära anslutning till slotten finns möjlighet att arrangera efterföljande middagar och bjudningar, samt boka slottsvisning för gästerna. Läs mer på vår specialwebb:

» Besök sidan 'Gift dig på ett kungligt slott'

Musik i slottskyrkor och kungliga slott

Upplev musiken i sommar, som spelas i kyrkor, kapell och slott. Programmet annonseras på sidan Aktuellt.

Slottskyrkan på Kungliga slottet

Slottskyrkan på Kungliga slottet har sedan 1600-talet en egen församling och vigslar, dop och begravningar är för Hovförsamlingens medlemmar. Dock är alla välkomna till församlingens gudstjänster och musikprogram. Under slottets sommarsäsong är kyrkan även öppen för egen rundvandring. Läs mer om Slottskyrkan

Riddarholmskyrkan

Riddarholmskyrkan är de svenska kungarnas gravkyrka och Stockholms enda bevarade medeltida klosterkyrka. Riddarholmskyrkan är inte en församlingskyrka och har därför inga församlingstjänster som dop och vigslar. Kyrkan visas för allmänheten under sommarsäsongen med ett årligt konsertprogram. Läs mer om Riddarholmskyrkan

Slottskyrkorna