Skolor, Kungliga slottet

Barnvisning i Representationsvåningarna på Kungliga slottet. Foto: Kungl. Hovsterna/Alexis Daflos.

Skolprogram

Slottets historia spänner över århundraden och är en stor del av vårt gemensamma kulturarv. De äldsta delarna är från tiden efter vikingarna. Därifrån går en spännande historisk händelsekedja fram till dagens representation.

Visningarna i skolprogrammet är inriktade på olika tidsepoker och anpassade efter skolans årskurser. Läs mer via länkarna:

Årskurs 7–9, gymnasiet
Maktens verktyg
Slottet utifrån och in
För Sverige i tiden

Årskurs 4–6
Om muren kunde tala...

Årskurs 1–3
Kung för en dag

Förskolan
Vi välkomnar också förskoleklasser och anpassar visningen till era behov och önskemål.

Slottsvisning

Utöver skolprogrammen kan även en slottsvisning bokas till samma förmånliga pris för skolklassen. Skolvisningen kan ges vardagar från
kl. 9.00 under ordinarie öppetdatum.

En slottsvisning innebär en allmänt hållen guidning av slottets besöksmål: paradvåningarna, Museum Tre Kronor eller Skattkammaren.

Avgift

Avgift 750 kr, visningen tar 45 minuter och är för en skolklass om max 30 personer. Entréavgifter ingår för samtliga elever och två vuxna.

Avgift 1000 kr, visningen tar 90 minuter och är för en skolklass om max 30 personer. Entréavgifter ingår för samtliga elever och två vuxna.

Bokning

Bokning per telefon 08-402 61 30 vardagar kl. 9.00–12.00. Avgiften kan betalas kontant eller faktureras.

Bokningen är bindande och avbokning måste göras tre vardagar innan datumet för visningen. Sker avbokningen med kortare varsel debiteras visningsavgiften. 

Gamla stans museers skolvandring

Ladda hem frågorna till en vandring i Gamla stan för elever. Svaren på frågorna hittar eleverna i och utanför museerna, och är anpassade till årskurs 6–7. Läs mer och ladda hem frågorna

Kungliga slotten i appen KulTur

KulTur är en app som laddas ned gratis från Appstore och består av historiskt material i form av olika filmer, texter, bilder och quizar från olika kulturarvsplatser runt om i Sverige. 

Spelet riktar sig främst till barn i mellanstadiet, men är underhållande för alla åldrar, och ett roligt och lärande sätt att ta del av våra kulturskatter. Flera av de kungliga besöksmålen finns med i appen!