Slottet för grupper, företag och föreningar 

För större sällskap rekommenderar vi en förbokad visning med egen guide. Visningen kan ges på svenska eller engelska. Vi erbjuder färdiga besökspaket eller skräddarsyr gruppvisningen efter önskan, se nedan.

Skolgrupper har särskilda program och avgifter

Slottets våningar och museer

Kungliga slottet inrymmer flera våningar av paradrum samt tre museer med kunglig historia och samlingar. På slottet finns även Bernadottebiblioteket som endast visas vid bokade gruppbesök. 

Under cirka 45 minuters guidning kan något av följande besöksmål väljas (Representationsvåningarna består av flera våningar och en guidetimme omfattar en av dessa våningar):  

Läs mer om:
Representationsvåningarna
Skattkammaren
Museum Tre Kronor
Gustav III:s antikmuseum
Bernadottebiblioteket

Det finns även möjlighet att välja inriktning efter intresse, såsom arkitektur, inredningar, konst eller historiska händelser.

» Priser och bokning

Besökspaket: Slottsvandringen

På Kungliga slottet knyts nutid och dåtid ihop. För att få veta mer om vilka omvälvande händelser som ägt rum i slottets salar, om de ovärderliga samlingarna av konst och möbler som ryms här och för att få veta hur slottet används idag erbjuder vi våra grupper två besökspaket:

Lilla slottsvandringen – Det levande slottet
'Lilla slottsvandringen' tar oss under cirka en timmes tid genom en del av de för tillfället öppna paradrummen fyllda av konst och kulturhistoria och som fortfarande används för H.M. Konungens representation.

Stora slottsvandringen – 1000 år på 100 minuter
'Stora slottsvandringen' tar gruppen med på en tidsresa som börjar i de medeltida valven i Museum Tre Kronor, en lämning av den gamla borgen och slutar i Representationsvåningarna, där vi stiftar bekantskap med konstnärer och möbelskapare och tar del av det liv som levts här i forna dagar och det liv som levs här idag.

I visningarna ingår en ”goodie bag” till alla deltagare innehållande present från butiken Slottsboden.

» Priser och bokning besökspaket

Visning av Representationsvåningarna på Kungliga slottet. Foto: Kungl. Hovstaterna/Alexis Daflos.