Upptäck Ulriksdal – säsongsöppet!

Gör en utflykt till Ulriksdal i sommar! Ulriksdals slott och Orangerimuseet är öppet tisdag till söndag 15 juni–13 augusti. Följ med på en guidad visning eller strosa på egen hand i Orangeriet. Promenera i den vackra slottsparken och besök kaféet med uteservering.

Följ med på en guidad visning

Följ med våra kunniga guider på visningar i Ulriksdals slott, Confidencen och Orangerimuseet och gör besöket till en extra upplevelse. Visningarna är cirka 45 minuter långa och biljetter löses i Orangerimuseet.

» Se tider för guidade visningar

Egen rundvandring i Orangerimuseet

I Ulriksdals slottspark finns Orangeriet som idag är en fantastisk utställningsplats för Nationalmuseums samling av svensk skulptur. Här ses verk av landets främsta skulptörer som Carl Milles och Johan Tobias Sergel.

» Orangeriets öppettider

Bildjakt, parkquiz och pysselbok för barn

För våra yngre besökare finns bildjakten som barnen kan låna och ta med sig in i Slottet under en guidad visning. Promenera i slottsparken och upptäcka allt som finns där genom det roliga Parkquizet. För alla som gillar att pyssla finns pysselboken Mitt Ulriksdal att köpa i Slottsboden.

Försäljning från Slottsboden

Slottsboden är butiken med unika produkter framtagna med inspiration från de kungliga samlingarna. På Ulriksdal finns ett urval produkter till försäljning, bland annat med anknytning till Ulriksdal. Besök butiken i Orangerimuseet.

Slottsparken med kafé

Upplev Ulriksdals slottspark vid Edvikens strand! Här ses både barockens strikta ideal med alléer och symmetri, men även den engelska romantiska stilen med promenadvägar genom otuktad natur. I slottsparken finns kafé med uteservering och på promenadavstånd finns två handelsträdgårdar.

Kapellet

Ulriksdals slottskapell ritades av arkitekten Fredrik Wilhelm Scholander och uppfördes på 1860-talet på en udde söder om slottet. Kapellet är utformat i holländsk nyrenässans med viss inspiration från Venedig. Kyrkan kan bokas för vigslar och dop.

» Läs mer om Ulriksdals slottskapell