Strömsholms slott öppet dagligen

Strömsholms slott är säsongsöppet under perioden maj till augusti. Följ med på guidad visning eller vandra genom salarna på egen hand. Promenera i den vackra slottsparken och besök slottskaféet.

Barockslottet Strömsholm, uppfört under riksänkedrottning Hedvig Eleonoras tid, är en pärla bland de kungliga slotten. Strömsholms slott är öppet dagligen i juni, juli och augusti. Läs mer om Slottets öppettider.

Gå med på en guidad visning

Att följa med våra kunniga guider genom slottets paradvåningar gör slottsbesöket till en extra upplevelse. Guiden berättar ett urval om slottets historia, vilka som verkat här och om föremålen som finns i salarna. I slottet finns förutom samlingen av svenskt 1600-talsmåleri fina exempel på inredningskonst från 1700-talet, bland annat Drottningens sängkammare och den Kinesiska matsalen.

Egen rundvandring på slottet

Gå genom slottets salar på egen hand och upptäck slottets vackra inredning som i till stor del präglas av den gustavianska stilen. Det finns även en vägledning om slottet att köpa, som berättar om slottets historia.

Butik och slottskafé

Besök Slottsbutiken med ett unikt sortiment av produkter framtagna med inspiration av de Kungliga samlingarna. Butiken ligger i slottets entré och har ett sortiment med inredningsprodukter, vykort och klassiska souvenirer i alla prisklasser. Vid slottet finns även slottskaféet Stenköket med servering.

Parken

Promenerar i den grönskande slottsparken med en historia från mitten av 1500-talet. Området är skyddat som statligt byggnadsminne och naturreservat. Här finns vackra promenadvägar och parken omges av vidsträckta ängar, åkrar, ekhagar och hassellundar.

Slottskapellet

Högst upp i slottet finns Carl Hårlemans enastående kapell, inrett på 1730-talet på uppdrag av drottning Ulrika Eleonora d.y. Kapellet är öppet för egen rundvandring under slottets ordinarie öppettid. Det här är en unik miljö för vigslar och dop!
» Läs mer om Slottskapellet

Läs om hästarna på Strömsholm i sommartidningen

Strömsholm förknippas av många med hästar. Redan Gustav Vasa hade ett stuteri förlagt till denna plats. I dag är Strömsholm ett hippologiskt centrum för svensk ridsport. I Rikssalen på Strömsholms slott ses hästporträtt av Karl XI hästar målade av Ehrenstrahl.

» Läs tidningen härlänk till annan webbplats