Slottsvandring och porslinsutställning – gör en helgutflykt till Rosersberg

Gör en utflykt till slottet där tiden stått stilla. Vandra i rummen som i stort sett står orörda från tiden 1795–1860. Se sommarens utställning 'Kungligt porslin’. Njut av naturen i slottsparken och koppla av i kaféet.

På Rosersberg känns historiens vingslag, här har många kungligheter spenderat sköna sommardagar. Kung Karl XIV Johan och drottning Desideria, de första Bernadotterna, bebodde slottet. Karl Johans sängkammare tillhör en av Sveriges förnämsta inredningar från 1800-talets första årtionden.

Guidade visningar

Rosersberg är öppet i samband med guidade visningar maj–september. Följ med på slottsvandring genom unika rum som i stort sett står orörda från tiden 1795–1860. Visningen avser cirka 45 min guidning om slottets kungliga historia, byggnadshistoria och inredningar.

Juni–augusti: tisdag–söndag; kl. 11, 12, 13, 14 och 16 engelska kl. 15
September: lördag–söndag; kl. 11, 12, 13 och 14 engelska kl. 15

»länk till annan webbplats Besök Rosersbergs slott

Utställning 'Kungligt porslin från Rörstrand'

Utställningen 'Kungligt porslin från Rörstrands porslinsfabrik 1726‑2016'länk till annan webbplats på Rosersbergs slott. Här visas en unik samling av porslin och keramik från Rörstrand Museum och de kungliga samlingarna under nära 300 år.

Utställningen upptäcker du på egen hand under öppettid:
Juni–augusti: tisdag–söndag kl. 11.00–17.00
September: lördag–söndag kl. 11.00–16.00

» Läs om utställningen

Butik

I samband med slottsbesöket finns det möjlighet att köpa souvenirer och presentartiklar från butiken Slottsboden. Här finns unika produkter med anknytning till föremål i de Kungliga samlingarna.

Upptäck mer

Vid Rosersbergs slott finns ett kafé och hotelllänk till annan webbplats. Upptäck också Rosersbergs slottskapell som kan bokas för dop och vigslar.

» Läs mer om Rosersbergs slott
» Se en film om slottet
» Hitta hit