Sportlovsöppet! Utställningen 'Kungliga brudklänningar' även öppen måndag 27 februari

Utställningen på Kungliga slottet med de kungliga brudklänningarna är förlängd till och med veckan efter påsk. Utställningen ger besökaren en unik möjlighet att se klänningarna på riktigt nära håll i slottets mest storslagna sal – Rikssalen. Läs mer om utställningen här på webbplatsen!

Besök temasidan 'Kungliga brudklänningar' » 

Utställningen förlängd till och med 23 april 2017

Den 19 juni 2016 är det 40 år sedan Kungen och Drottningen gifte sig i ett försommarvackert Stockholm. För att fira det visas en exklusiv utställning på Kungliga slottet med fem kungliga brudklänningar.

Klänningarna har burits av Drottning Silvia, Kronprinsessan Victoria, Prinsessan Madeleine, Prinsessan Sofia och prinsessan Lilian.

Utställningen visas i Rikssalen på Kungliga slottet. Entré till utställningen är via Västra valvet från Yttre borggården, se skiss nedan.

Utställningen är öppen till och med 23 april 2017 under slottets ordinarie öppettid

» Besök utställningssidan

Förköp biljetter

Biljetter kan förköpas via webben, i entréavgiften ingår besök till slottets övriga besöksmål.

» Biljetterlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Biljett kan även köpas i slottets entrékassor, eller i slottets 'Biljett & Information' belägen i flygeln på Yttre borggården.

Nya datum för kvällsvisningen ''Kungliga bröllop'

I och med att utställningen 'Kungliga brudklänningar' är förlängd har vi glädjen att ge ytterligare datum för den tidigare utsålda kvällsvisningen 'Kungliga bröllop'. Under 90 minuter följer ni museiläraren genom historiska miljöer för kungliga bröllop – från Gustav III:s bröllop 1766 till Prinsparets bröllop 2015. Visningen avslutas med ett besök i Rikssalen och utställningen med de kungliga brudklänningarna.

» Läs mer om kvällsvisningen och förköp biljett

Hitta till slottet

Skiss över slottets entréer. Illustration: Ingrid Jonsson-Gremo

1. Biljett & Information och Slottsboden
2. Representationsvåningarna och entré till utställningen 'Kungliga brudklänningar'