Nyårskonsert på Kungliga slottet – biljetter förköps 

På årets sista dag hälsar vi er välkomna till Slottskyrkan på Kungliga slottet och en konsert med Livgardets Dragonmusikkår. Biljetter förköps här via webben. 

MUSIK

Nyårskonsert Livgardets Dragonmusikkår
Lördag 31 december 14.00
Slottskyrkan, Kungliga slottet

Konserten äger rum i Slottskyrkan på Kungliga slottet med entré via Södra valvet, se skiss nedan. Biljetten kostar 100 kr.

Biljett förköps via länken nedan, kan även köpas i Kungliga slottets biljettkassa under ordinare öppettid.

» Köp biljettlänk till annan webbplats

Slottskyrkan ligger på andra våningsplanet med cirka 25 trappsteg. Ramp och hiss saknas. Mer information om tillgänglighet via denna länk.

» Hitta till Kungliga slottetlänk till annan webbplats

Om Livgardets Dragonmusikkår

Livgardets Dragonmusikkår består av 27 bleckblåsare och tre slagverkare. Musikkåren spelar såväl till häst som till fots och ger även sittande konserter.

Musikkåren har anor från den musik som funnits vid Stockholms beridna gardesförband sedan Gustav Vasas tid. Man förvaltar det 500-åriga arvet av ridande militärmusiker, något som idag endast förekommer på ett fåtal platser i världen. Musikerna i Livgardets Dragonmusikkår bär den klassiska mellanblå Dragonuniformen från 1895 med paradhjälm i silver som använts av Livgardet till häst, före detta K1.

Se dig omkring i Slottskyrkan i 360 grader. Klicka i bilden och utforska interiören. Du kan även välja helskärmsläge. Foto: Spinview

Teckning: Ingrid Jonsson Gremo

1. Biljetter & Information
6. Entré via Södra valvet