Kungliga slottet öppet dagligen

Kungliga slottet är öppet dagligen maj till september! Representationsvåningarna, Museum Tre Kronor, Gustav III:s antikmuseum och Skattkammaren ingår i slottsbiljetten. Följ med på visning i H.M. Konungens officiella residens.

Under månaderna maj till september är Kungliga slottet öppet dagligen kl.10.00– 17.00*. Entrébiljetten inkluderar besök till Representationsvåningarna, Museum Tre Kronor, Gustav III:s antikmuseum och Skattkammaren inom sju dagar.

*Paradvåningarna öppnar redan kl. 09.00 från 1 juli–31 augusti.

Guidade visningar

Att följa med på en visning med våra kunniga guider ger en extra upplevelse till ditt slottsbesök. Biljetter till de guidade visningarna löses i entrékassorna. Visningar ges i Representationsvåningarna, Skattkammaren och Museum Tre Kronor.
» Se tider för guidade visningar

Gå på egen rundvandring

Gå på egen rundvandring i slottets olika delar och låt skyltarna guida dig eller ladda ner appen Kungliga Slotten. Det finns även en vägledning om slottet att köpa i entrékassorna.

I Gustav III:s antikmuseum finns en audioguide som berättar om museet och de antika skulpturerna. Audioguide finns att hyra i museets entré.

Vaktavlösningen

På Kungliga slottet yttre borggård sker den traditionsenliga högvaktsavlösningen och vaktparaden. Under sommarhalvåret marscherar eller rider vaktparaden med musikkår genom stadens gator och fram till slottets yttre borggård. Läs mer och se tider för vaktavlösning.länk till annan webbplats

Inre borggården med kafé

Från mitten av juni öppnar slottets Inre borggård med ett sommarkafé. Här serveras kaffe, te, juicer, läsk, bakverk och luncher. Läs mer om sommarkaféet.

Slottsboden

Slottsboden är en unik present- och souvenirbutik på Kungliga slottets yttre borggård med produkter som har anknytning till de Kungliga samlingarna. Se ett urval av Slottsbodens produkter och läs mer.

Slottskyrkan

Besök Slottskyrkan i sommar som under sommarsäsongen är öppen för egen rundvandring, vilket ger tillfälle att se kyrkans inredning, arkitektur och konstverk. Slottskyrkan är platsen där flera kungliga dop och bröllop har tagit plats de senaste åren. Läs mer om Slottskyrkan.

» Läs mer om Kungliga slottet
» Hitta hit