Musikpärlor, Trollflöjten och favoriter ur Astrids Lindgrens värld – konserter för barn på Gripsholms slott 19 augusti

Nu är det dags för alla barn att gå på konsert på Gripsholms slott! Inte bara en, utan tre konserter riktade till barn och vuxna blir det i Rikssalen på Gripsholms slott lördag 19 augusti, kl. 10.00, 12.00 och 14.00.

MUSIK PÅ GRIPSHOLM 2017

Lördag 19 augusti kl. 10.00, 12.00och 14.00
Konserter för barn

Kl. 10.00 Lönnebergakvartetten
Hur bakar man en wienervaldstårta? Var ligger Bergakungens sal? Hur låter en bebisfiol?
Lönnebergakvartetten ger hela familjen ett spännande och lustfyllt möte med klassisk musik. Favoriter från Astrid Lindgrens sagor blandas med den klassiska musikens pärlor och publiken deltar med sång, dans och rörelse.
Malin-My Wall, violin och sång, Hanna Wiklund, violin och sång, Nora Roll, viola och sång, Magdalena Mårding, cello och sång.

Kl. 12.00 Duo Caminar: Trollflöjten
Wolfgang Amadeus Mozarts egna originalduetter på operan Trollflöjten tolkas av Åsa Karlberg, flöjt/berättare och Mårten Falk, gitarrer/berättare.
Duo Caminar turas om att läsa sagan om Trollflöjten ur en stor bok och kan inte låta bli att spela och leka att de är figurierna i sagan. Tamino, Papageno, Nattens Drottning, Sarastro, Pamina, Papagena får alla vara med. Till och med trollflöjten, fast den både är synlig och osynlig.

Kl. 14.00 Sarah Riedel
I Jazz på Pippis vis bjuder Sarah Riedel tillsammans med några av Sveriges främsta jazzmusiker på välkanda melodier från Astrid Lindgrens underbara värld. Musiken från Pippi Långstrump, Barnen i Bullerbyn, Emil i Lönneberga och Karlsson på taket i nya, lekfulla och finstämda versioner med plats för improvisation och där musikerna berättar om sina instrument.
Sarah Riedel, sång, Thomas Backman, altsaxofon och klarinetter, Mattias Ståhl, vibrafon, Jon Fält, trummor och Viktor Skokic, kontrabas.

Biljetter

Konserterna ingår i slottets ordinarie entréavgift, ingen förbokning. 

Välkommen till Gripsholm

Gripsholms slott ligger en knappt en timmes bilfärd från Stockholm. Kombinera besöket till slottet med en promenad i Hjorthagen och shopping och måltid i den pittoreska småstadsidyllen Mariefred.