Lyssna på Linköpings domkyrkokör på Gripsholms slott  6 maj 

Linköpings Domkyrkokör inleder årets Musik på Gripsholm med en konsert lördag 6 maj kl. 17.00.

MUSIK PÅ GRIPSHOLM 2017

Linköpings Domkyrkokör är en blandad kör med ett femtiotal korister i alla åldrar. Körens främsta uppgift är att medverka vid gudstjänsterna i domkyrkan, i mässan och i vesper.
Nu gör Linköpings domkyrkokör ett gästspel i Rikssalen på Gripsholms slott där vi får exempel ur den breda repertoaren, kören sjunger allt från gregorianik till mångstämmiga verk.
Under rubriken Uti vårsolens glans framförs kända vårsånger, gregorianska antifoner, medeltida hymner och slutkören ur Lars-Erik Larssons Förklädd gud.

Dirigent är Marie-Louise Beckman, organist och körledare i Linköpings domkyrka. Hon leder också Domkyrkans kammarkör och Schola Lincopensis och har lång erfarenhet av såväl barnkörer som gregorianska ensembler. Marie-Louise Beckman ser som en av sina viktigaste uppgifter att vara försångare för församlingen vid gudstjänsten.

Biljetter

» Köp biljetter här.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Eventuellt kvarvarande biljetter säljs i slottets entré före konsertens början. 


Välkommen till Gripsholm

Gripsholms slott ligger en knappt en timmes bilfärd från Stockholm. Kombinera besöket till slottet med en promenad i Hjorthagen och shopping och måltid i den pittoreska småstadsidyllen Mariefred.