Gör en utflykt till Gripsholms slott – öppet dagligen i september, helger i oktober och november

Gripsholms slott är öppet i höst, dagligen till och med september och från 1 oktober helger kl. 12.00–15.00. Vandra i slottet, följ med på en guidad visning, upptäck porträttsamlingen, besök slottsbutiken och flanera på slottsholmen.

Intill den lilla staden Mariefred med dess smala gränder och kyrkan från stormaktstiden ligger vasaborgen Gripsholm. Byggd av Gustav Vasa, ombyggd av Karl IX, tillbyggd av drottning Hedvig Eleonora och Gustav III.

Till sevärdheterna hör landets bäst bevarade rum från vasakungarnas tid och en av Europas mest välbevarade 1700-talsteatrar, som Gustav III lät inreda i ett av slottets runda renässanstorn.

Här hänger Sveriges kändisar!

Gripsholms slott är internationellt känt för sin stora porträttsamling – Svenska statens porträttsamling – med porträtt av betydande personer från Gustav Vasas dagar ända fram till vår egen tid, och omfattar över 4500 verk.

Visningar

På svenska kl. 12.00 och 14.00, på engelska kl. 15.00 (dagligen t.o.m. lördag 30 september).
Sista familjevisningen för säsongen – för barnfamiljer – lördag 30 september kl. 13.00.

» Besöksinformation

Föredrag och konserter 2017

» Program och biljetter online

Gripsholms slott ligger en knappt en timmes bilfärd från Stockholm. Kombinera besöket med en promenad i Hjorthagen och shopping och måltid i den pittoreska småstadsidyllen Mariefred. 

» Hitta till Gripsholm