En konsert i världsklass – Mezzosopran Katarina Karnéus och pianist Johan Ullén gästar Gripsholms slott 29 juli

Missa inte möjligheten att lyssna på mezzosopranen Katarina Karnéus och pianisten Johan Ullén. Den 29 juli gästar de  Rikssalen på Gripsholms slott. Biljetter förköps via länken nedan.

MUSIK PÅ GRIPSHOLM 2017

Lördag 29 juli kl. 17.00; Gripsholms slott
Katarina Karnéus och Johan Ullén

Katarina Karnéus har hela världen som sin arbetsplats, är utbildad i London och begick sin debut på Metropolitan i New York 1999. Idag framträder hon på Göteborgsoperan, Bayrischer Staatsoper i München, i Bryssel, Berlin, Paris och Stockholm. Till Sörmland har Katarina Karnéus ett särskilt gott öga och sjöng nyligen vid en konsert med Eskilstuna Symfoniorkester och ansvarar för den årliga operafestivalen i Stålboga konsertpaviljong.

Johan Ullén är en av de mest kända pianisterna i sin generation. Utbildad i Stockholm och Helsingfors, har gjort många inspelingar och direktsända konserter i etern men är också kompositör. Bland mycket annat av sångcykeln Lady Macbeth för just Katarina Karnéus. Johan Ullén har tidigare i sommar framträtt på Gripsholm tillsammans med hustrun Terés Löf.

Kvällens program innehåller bland annat verk av Wilhelm Peterson-Berger, Pjotr Tjajkovskij och Johan Ullén. 

Biljetter

» Köp biljetterlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Välkommen till Gripsholm

Gripsholms slott ligger en knappt en timmes bilfärd från Stockholm. Kombinera besöket till slottet med en promenad i Hjorthagen och shopping och måltid i den pittoreska småstadsidyllen Mariefred.