Bordets och bägarens nöjen – Peder Lamm gästar Gripsholm 24 februari

Följ med på en kulinarisk resa genom tid och rum; mat och dryck, vett och etikett. Den 24 februari ger antikexperten Peder Lamm föredrag på Gripsholms slott.

FÖREDRAG

Lördag den 24 februari kl. 16.00
Gripsholms slott

Peder Lamm, TV-profil med antikviteter och kulturhistoria som specialiteter, chefredaktör för tidningen Connioisseur.

Bordets och bägarens nöjen

Hur, varför och vad åt man på kalas förr i världen? Vad är egentligen en bordsherre, varför har gaffeln fyra tänder och när började vi med tallrikar? Varför äter vi likartad mat till både jul, påsk och midsommar? Varför har vi linne på bordet och hur lagade man kalasmat innan järnspisen kom?

Frågorna är många – på Peders Gripsholmsafton får du svaret.

Biljetter

Köp biljetter via länken nedan. Eventuellt kvarvarande biljetter säljs i slottets entré före föredragets början.

» Köp biljetter till föredragetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

» Köp biljetter till föredrag och historisk middag i Kronköket.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Middagen efter föredraget är slutsåld.

Välkommen till Gripsholm

Gripsholms slott ligger knappt en timmes bilfärd från Stockholm. Kombinera besöket till slottet med en promenad i Hjorthagen och shopping i den pittoreska småstadsidyllen Mariefred.