Evert Lundquists ateljé visas söndagar i augusti 

Upplev Evert Lundquists ateljé i Drottningholms slottspark och upptäck konstnärens skapelser och de föremål i vilka han fann inspiration. Lyssna till våra museilärare som ger smakprov ur konstnärens liv och konstnärskap, söndagar kl. 15.00.

Evert Lundquist var en av 1900-talets främsta konstnärer och hans ateljé är inhyst i det gamla maskinhuset vid Kina slott i Drottningholms slottpark. Ateljén står så gott som orörd sedan 1992 då den gick från att vara en arbetsplats till att bli ett museum.

Maskinhuset användes att alstra ström med ångmaskin till det centraluppvärmda slottet i början på 1900-talet. På 50-talet övergick man till växelström och upplät huset till konstnärsateljé. Huset är, med sina välvda gavelfönster och rundning av gavlarna, representativt för det tidiga 1900-talets industribyggnader inom svensk jugendarkitektur.

Ateljén visas söndagar kl. 15.00

Evert Lundquists ateljémuseum visas vid guidade visning. Här ses idag oljemålningar, kolteckningar och torrnålsgravyrer av konstnären Evert Lundquist (1904–1994), som brukade ateljén mellan åren 1953 och 1992. Här finns också oljemålningar av hans hustru Ebba Reutercrona, pasteller av sonen Manne och en skulptur och oljemålning av sonen Hymme.

» Besök Evert Lundquists ateljé

Platsbiljett till visningen hämtas i kassan i Kina slott. Fri entré till visningen av ateljén i samarbete med stiftelsen www.evertlundquistsateljemuseum.selänk till annan webbplats

» Hitta till och på Drottningholm