Drottningholms slott öppet dagligen

Drottningholms slott är öppet dagligen maj till september. Följ med på slottsvandring, gå på bildjakterna eller vandra i slottet på egen hand. Promenera i den vackra slottsparken och titta närmare på de byggnader och skulpturer som finns där.

Gå med på en guidad visning

Att följa med våra kunniga guider genom slottets paradvåningar gör slottsbesöket till en extra upplevelse. Slottsvisningen är en cirka 45 min lång vandring genom slottets salar. Guiden berättar ett urval om slottets historia, vilka som verkat här och om föremålen som finns i salarna.

Slottsvisningen ges på svenska och engelska vid varje klockslag:
Maj helger kl. 10.00, 12.00, 14.00 och 16.00
Juni–september dagligen kl. 10.00, 12.00, 14.00 och 16.00

Egen rundvandring på slottet

Vandra i slottets salar på egen hand, låt rummens skyltprogram guida dig eller ladda ner vår app Kungliga Slotten. Det finns även en vägledning om slottet att köpa, som berättar mer.

Förköp biljetter

Biljetter kan köpas i slottets entrékassa och i besökscentret under ordinarie öppettidlänk till annan webbplats eller på webben. För den som vill även vill besöka Kina slott finns en kombinationsbiljett.

» Köp biljetter här på webbenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Promenera i slottsparken

Promenera i den vackra slottsparken och titta på de skulpturer och byggnader som finns där. Drottningholms slottsområde är med på Unesco:s världsarvslista över platser av omistligt värde för mänskligheten. Karta över slottsområdet med information om parken finns att ladda hem.

Butik och servering

Besök Slottsboden med unika produkter framtagna med inspiration av de Kungliga samlingarna. Slottsboden är belägen i besökscentret vid Drottningholms slott. I besökscentrumet finns även kafé och restaurang.

Slottsutflykt med båt

Åk på en slottsutflykt med Strömma kanalbolag, från Stadshuskajen till Drottningholm. Färdas genom Stockholms idylliska skärgård med sekelskiftesbåt. Boka biljetter och läs mer om båtturerna: www.stromma.selänk till annan webbplats

» Läs mer om Drottningholms slott

» Hitta hit