| Lyssna

Öppet slott – ladda hem programmet

Föregående 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Nästa

Öppet slott den 6 juni med fri entré till slottets besöksmål och utställningar. Foto: Dick Norberg.

Välkommen till Öppet slott och traditionsenligt firande av nationaldagen på Kungliga slottet den 6 juni. Portarna till slottet öppnas kl. 10.00 från Logården, till en heldag med fri entré till slottet med utställningar, musik och visningar. Slottet är öppet till kl. 17.00.

ProgrammetPDF med tidpunkter. Pdf, två A4-sidor. Tryckt program kommer att finnas på slottet under 6 juni.

Fri rundvandring med fri entré


Under nationaldagen är det fri entré till slottens besöksmål: Representationsvåningarna, Museum Tre Kronor, Gustav III:s Antikmuseum och Livrustkammaren. Skattkammaren och Slottskyrkan är stängda med anledning av förberedelser av det kungliga bröllopet. Bernadottevåningen stänger kl. 15.00 av samma anledning.

Pågående utställningar


Passa på att se Livrustkammarens just nu pågående utställningar Bilder av Kristina och Stenkoll på slottet. Läs om utställningarnalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Musik på Öppet slott


Sedvanligt bjuder vi på musik på Öppet slott! Marinens musikkår, Stockholms Studentsångare, Gustaf Sjökvists Kammarkör och Arméns musikkår står för dagens musikinslag. Läs mer om musiken

För barn på Öppet slott


Livrustkammaren inbjuder alla barn till den populära Riddardubbningen. Utanför Livrustkammaren kan både barn och vuxna prova på att hugga sten till slottets fasader. I utställning Stenkoll på slottet är det tipspromenad för barn.  

Öppen borggård


På nationaldagen säsongsöppnar vi slottets inre borggård med slottskafé och försäljning från Slottsboden. Hovstallet visar en paradvagn och en Daimler från 1950. Scouterna säljer korv.

Öppen Logård


Dagen till ära öppnas ingången till slottets trädgård Logården. Från Logården finns entrén till Gustav III:s Antikmuseum där det under dagen är fri rundvandring och guidade turer.

Arrangörer


Öppet slott arrangeras av Kungl. Hovstaterna i samarbete med Livrustkammarenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, Kommendantstabenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, Statens fastighetsverklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och inbjudna gäster (se programmet).